This is in continuation of Tulsi Shyam – a home designed by Ace Associates for a family of four in Nadiad, Gujarat. While the ground floor houses one master bedroom for the parents, the first floor comprises another master bedroom, kids bedroom, a guest bedroom, and an entertainment room. The grandiose staircase with the handrail designed like a gold leaf leads one to the first floor.

The Atrium & Staircase

The skylight keeps the house illuminated with natural light all through the day.

The central double heighted space is formed according to the Vastu Shastra also such that it provides visual connectivity between both the levels.  The staircase provided in the atrium has a skylight provided in the ceiling which floods it with natural light during the day. 

A view of Buddha painting on the staircase landing, golden leaf shaped handrail and the skylight.
A view of Buddha painting on the staircase landing, golden leaf shaped handrail and the skylight.
Wall cladding along the staircase rising. Brown and beige rule the palette here.

Kids Bedroom

The kids room with strong orange accents.
The kids room with strong orange accents.
The kids bedroom. Above the headboard is a gallery wall of posters and a metal motorcyle wall hanging on the other wall. A vibrant kids room.
The kids bedroom. Above the headboard is a gallery wall of posters and a metal motorcyle wall hanging on the other wall. A vibrant kids room.

Master Bedroom With Royal Aesthetics

The bedroom is themed with Royal aesthetics and elements such as cozy four posted sitting that overlooks the parking and garden area. 

A raise area in the master bedroom overlooks the parking and greenery beneath. This four poster seating area is the highlight of this room.
A raise area in the master bedroom overlooks the parking and greenery beneath. This four poster seating area is the highlight of this room.
The four posted seating area overlooks the garden
The four posted seating area overlooks the garden

Entertainment Room: How to Design an Eclectic Bar Replete with Neon Lights & Home Theater

The recreational spaces are provided on second floor to segregate them from other spaces. Also the entertainment area opens up onto terrace garden so that family and friends can use it as spill over area.

Resources:

Flooring: Big size high gloss GVT. Tiles 

Walls : Paint finish 

Openings ( frames and shutters) : Custom-made Aluminium Windows 

Textures: Exposed Brick Work ( Cladding ) 

Paints: Asian Royale & Glitters  

Furnishings: Custom-made by Ace Associates 

Sofas: Kuka ( Imported ) 

Dining table: Custom-made by Ace Associates 

Flooring tiles: Sunheart Big Size High Gloss GVT. Tiles 

Rugs: Imported 

Furniture in living/family room:  Custom-made by Ace Associates 

Image Courtesy:  Inclined Studio

Write A Comment